Rijbewijskeuring
Regel tijdig uw keuring

Rijbewijskeuring 75+

Bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs verlengen? Dan verplicht het CBR u om een gezondheidsverklaring in te vullen en een rijbewijskeuring te ondergaan bij een bevoegd keuringsarts. De reden hiervoor is dat u wat gezondheidsklachten kunt krijgen zoals slechtere ogen of een verminderd reactievermogen. Deze rijbewijskeuring kunt u via CareynPlus regelen. Met uw CareynKaart krijgt u korting op de keuring door een bevoegd keuringsarts van Regelzorg.

CBR rijbewijskeuring ouderen (>75 jaar)

De rijbewijskeuring voor ouderen vindt alleen plaats op afspraak. In verband met drukte en een lange CBR-procedure is het raadzaam om u, vier maanden voor uw rijbewijs afloopt, aan te melden voor de keuring. De CBR-procedure kan uiteraard wijzigen, maar ziet er op dit moment als volgt uit:

  1. U vult zelf uw gezondheidsverklaring in.
  2. Er vindt een keuring plaats door een bevoegd keuringsarts.
  3. Het CBR beoordeelt het verlengen van uw rijbewijs op basis van de gezondheidsverklaring en de uitslag van de keuring.

Stap 1: CBR gezondheidsverklaring aanvragen en invullen

Voorafgaand aan de afspraak met de keuringsarts dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. 

De gezondheidsverklaring is een vragenlijst over uw gezondheidstoestand. Deze vult u in en stuurt u op naar het CBR. Binnen 2 weken krijgt u dan een keuringsverslag en eventuele hulpformulieren die de arts moet invullen. Op dat moment maakt u een afspraak voor een rijbewijskeuring.

U kunt de gezondheidsverklaring digitaal aanvragen met behulp van uw DigiD op mijn.cbr.nl of bestellen via Regelzorg. Via Regelzorg kunt u ook een papieren gezondheidsverklaring aanvragen via telefoonnummer. 088 - 23 23 300. Deze wordt per post naar u opgestuurd. U betaalt daarvoor € 51,50 inclusief verzendkosten en handling fee.

Stap 2: medische keuring door bevoegd keuringsarts

Op de medische keuring stelt een bevoegd keuringsarts vast of u gezond genoeg bent om uw rijbewijs te mogen verlengen. Met de Careynkaart ontvangt u op deze keuring € 5 korting.

Wat houdt de medische keuring in?

De medisch keuring start met een aantal vragen over uw gezondheid. Daarna krijgt u een lichamelijk onderzoek. Een vast onderdeel van dit onderzoek is een oogtest en urine-onderzoek.

Na afloop van de rijbewijskeuring vult de keuringsarts de Eigen Verklaring voor het CBR in en ondertekent hij/zij deze. Wanneer dit online gebeurt dan hoeft u niets meer te doen. Wanneer de arts deze verklaring invult op papier dan krijgt u deze mee naar huis en stuurt u het zelf op naar het CBR.

Kosten medische keuring

De prijzen voor een rijbewijskeuring door een keuringsarts variëren per locatie vanaf € 55. De korting op de medische keuring is voor u als lid: € 5 op vertoon van uw CareynKaart. 

Aanvragen korting voor rijbewijskeuring

Om de rijbewijskeuring aan te vragen dient u eerst in te loggen of een account aan te maken. Klik op de knop 'Inloggen' (of als u op een mobiel/tablet kijkt dan vindt u de knop als u naar beneden gaat op deze pagina). U wordt binnen drie werkdagen door Regelzorg teruggebeld.

Stap 3: Beoordeling rijbewijs verlengen door CBR

Het CBR heeft nu in veruit de meeste gevallen alle informatie die zij nodig hebben om te beoordelen of zij uw rijbewijs verlengen. Bij uitzondering kan het echter voorkomen dat het CBR nog meer informatie nodig acht. In dat geval krijgt u een nieuwe verwijzing naar een arts of specialist.

In alle andere gevallen bepaalt een arts van het CBR aan de hand van de informatie of u rijgeschikt bent voor de komende vijf jaar (uw rijbewijs wordt vanaf uw 75e jaar alleen met vijf jaar verlengd, niet meer met tien). U krijgt hier binnen 4 weken bericht over, waarna u bij positief bericht uw rijbewijs kunt verlengen bij uw gemeente.

Aanvragen gehandicaptenparkeerkaart

In sommige gemeenten kunt u nu ook bij RegelZorg terecht voor een gehandicaptenparkeerkaart

Ook voor een gehandicaptenparkeerkaart-, medische-, groot rijbewijs-, taxipas-, touringcar-, trekker-, parachutekeuring, kunt u terecht bij RegelZorg.

Word lid

  • Persoonlijk advies op maat
  • Bemiddeling naar gerenommeerde partners
  • Altijd korting op het gehele aanbod
  • Gratis deals
Direct aanvragen Meer informatie

Anderen bekeken ook

Careyn Ticketshop

CareynPlus Ticketshop

Altijd korting op uitjes en leuke activiteiten en producten die u thuis kunt gebruiken.

Lees meer
Auto-, motor- en fietsverzekering

Auto-, motor- en fietsverzekering

Korting op uw auto-, motor-, (brom)fietsverzekering.

Lees meer
Klussen

Klussen

UWassistent regelt een klushulp voor het verrichten van kleine klusjes in en om het huis.

 

Lees meer