Computercursussen

Computercursussen

De digitale wereld maakt het leven leuker en makkelijker. SeniorWeb helpt u uw weg te vinden in de snel veranderende digitale wereld met tips en stap-voor-stap uitleg. Of u digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, of op zoek bent naar praktische oplossingen. SeniorWeb helpt u snel verder. Klik!

Stap-voor-stap informatie

De deskundige vrijwilligers van SeniorWeb leggen u alles stap-voor-stap uit. Bijvoorbeeld over Windows 10 of 11, tablets en smartphones, WhatsApp, veilig internetten en meer. Meer info vindt u hieronder bij Veelgestelde vragen.

Voordelen met uw CareynKaart

6 maanden gratis lidmaatschap van Seniorweb. Normaal betaalt u € 38. U krijgt hiervoor:
  • Hulp via internet, via de telefoon of bij u thuis
  • Volg online cursussen, thuis of in de buurt
  • 2 x computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Deskundige controle van verdachte mails
  • Voordelige computerboeken en accessoires kopen

Informatie en aanmelden

Om deel te nemen aan een cursus heeft u een lidmaatschap van SeniorWeb nodig. Wilt u ook lid worden? Meld u dan aan voor een 6 maanden gratis lidmaatschap! Een lidmaatschap kost normaal gesproken € 38 per jaar (prijspeil 2024). Lees meer informatie en/of meld u aan via www.seniorweb.nl/careyn of neem contact op met SeniorWeb via 030 - 276 99 65. SeniorWeb helpt u graag! 

Veelgestelde vragen

De cursussen en workshops zijn voor iedereen toegankelijk. U kunt op vier manieren een cursus of een workshop volgen. 

1. Leren aan huis

Een SeniorWeb-vrijwilliger komt bij u thuis om u uitleg op maat te geven; per keer ongeveer een uur. Meestal zijn er 3 à 4 afspraken nodig. Vooraf wordt met u besproken wat u wilt leren en hoeveel tijd  daar voor nodig is.

2. Computerles in de buurt

U kunt terecht bij een van de 450 leslocaties in het hele land voor computerhulp, technische ondersteuning en voor handige (online) cursussen, workshops en inloopuren. De vrijwilligers helpen u graag. Deze locaties vindt u op de website van SeniorWeb.

3. Online cursussen

Met de online cursussen van SeniorWeb leert u in uw eigen tempo, waar en wanneer het u schikt. U logt in en kiest welke online cursus u wilt volgen. In de cursus krijgt u de lesstof in logische volgorde aangeboden, maar u bepaalt zelf welke onderdelen u doorneemt of overslaat. Het systeem onthoudt waar u gebleven bent in de cursus, zo kunt u op elk moment stoppen en later gemakkelijk de draad weer oppakken. Over iedere online cursus kunt u eerst meer informatie lezen. De online cursussen zijn gratis voor leden van SeniorWeb. 

4. Computerboeken

Zelfstudie is een populaire manier om vaardigheden aan te leren of te verbeteren. De SeniorWeb-boeken helpen u hierbij. Ze zijn geschreven volgens de stap-voor-stapmethode, in begrijpelijk Nederlands en voorzien van duidelijke schermafbeeldingen.

U kunt terecht bij een van de 450 leslocaties in het hele land voor computerhulp, technische ondersteuning en voor handige (online) cursussen, workshops en inloopuren. De vrijwilligers helpen u graag. Deze locaties vindt u op de website van SeniorWeb: https://www.seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt

De problemen met de PC, laptop of tablet kan op allerlei vlakken zijn. Soms is er simpelweg een update (een nieuwe versie) nodig van de software die u op uw computer heeft staan. Dat kan bijvoorbeeld een update van Windows zijn of van Apple. Of u heeft (al dan niet per ongeluk) een software programma op de computer of laptop gezet die voor problemen zorgt bij de bestaande software. Andere veel gehoorde problemen met de computer zijn internet en WiFi problemen of e-mails die niet meer binnen komen of niet meer verzonden kunnen worden. De installatie van een printer is ook een veel gehoord probleem waar SeniorWeb hulp bij kan bieden.

Als uw internet te traag is of uw internetverbinding met het draadloos netwerk (WiFi) niet stabiel is, dan kan dat te maken hebben met de hoeveelheid apparaten en netwerken die aanwezig zijn. Het kan ook zijn dat deze PC problemen worden veroorzaakt doordat u bent gewisseld van provider. Met deze netwerkproblemen zijn de vrijwilligers van SeniorWeb bekend. 

Tegenwoordig gaat veel communicatie via e-mail. Des te vervelender is het dan als u problemen heeft met het ontvangen of versturen van e-mails. Het instellen van de mail van een provider is vaak ingewikkeld. Als u veranderd bent van provider of u heeft een nieuwe computer of laptop waarop u de mail niet goed ingesteld krijgt dan is dat lastig. Ook hierbij helpen de kundige vrijwilligers van SeniorWeb u graag verder.

Is uw computer is traag? Laat uw PC herstellen, opschonen en beschermen tegen virussen. Vraag dan een computer-APK aan. Een SeniorWeb-vrijwilliger komt dan bij u thuis en helpt u met updaten, opschonen en een veiligheidscheck van uw (Windows-computer. Het opschonen en herstellen van uw PC, laptop of tablet zorgt ervoor dat deze weer een stuk sneller wordt. SeniorWeb komt bij u aan huis en schoont uw computer op een veilige manier helemaal op. Ze zorgen tevens dat deze is beschermd tegen virussen en ransomware. Er zijn diverse punten waar u zelf ook op kunt letten om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. 

Het lidmaatschap van SeniorWeb stopt automatisch. U  krijgt voordat het gratis lidmaatschap van SeniorWeb stopt, vrijblijvend een e-mail van SeniorWeb met een aanbod en de vraag of u lid wilt blijven.

Bij een bezoek aan huis komt er een vrijwilliger langs. U betaalt onkostenvergoeding van € 5 per uur met een maximum van € 25. Hier komen eventueel reiskosten bij à € 0,19 per kilometer (auto) en aantoonbare tol- of parkeerkosten, of de kosten van het openbaar vervoer (tweede klasse) bij.

Word lid van CareynPlus

Van een gezellig avondje uit, een onbezorgd dagje weg en een pedicurebehandeling thuis tot een fris schoon huis of gratis krukken lenen. Al dat en meer biedt het lidmaatschap van CareynPlus.

  • Voor slechts € 24,95 per jaar
  • Korting op diensten en (zorg)verzekeringen
  • Gratis loophulpmiddelen te leen
  • Voordeel & leuke acties
Ja, ik word lid
Infoblok afbeelding Careynplus Leren Ouderen

Ook interessant