Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Een betrouwbare en betaalbare huishoudelijke hulp vinden; het kan best een uitdaging zijn. U wilt tenslotte een huishoudelijke hulp die uw huis schoonmaakt zoals u dat wenst, maar die u ook vertrouwt en waar u zich prettig bij voelt. Toch? Precies. CareynPlus helpt u graag verder.

Geen indicatie nodig

CareynPlus werkt samen met Hups (voorheen UWassistent). U bepaalt de werkzaamheden, hoe vaak en hoe lang u de hulp wilt. Zij zoeken de beste match tussen u en de hulp. En goed nieuws: u heeft geen indicatie nodig. Meer info vindt u hieronder bij Veelgestelde vragen.

Voordeel met uw CareynKaart

Hups werkt met gemiddelde uurtarieven vanaf € 17,50 per uur. Iedere aanvraag is uniek en iedere klant heeft eigen wensen en behoeften. Hups levert altijd maatwerk. Daarom kunnen de tarieven per klant verschillen. Ook zijn er regionale verschillen in de arbeidsmarkt. De tarieven worden duidelijk met u vooraf besproken.

Met uw CareynKaart betaalt u geen eenmalige servicekosten à € 24,95 en krijgt u 2,5% korting op het uurtarief. 

Hoe werkt de onderstaande aanvraag? Makkelijk, u leest het hier.

Helaas, er is iets mis gegaan. Probeer het nog eens of neem contact op met onze klantenservice op 088 - 123 99 88 of via het formulier.

Helpblok afbeelding CareynPlus-Hulp in en buiten het huis-Huishoudelijke hulp-header

Inloggen en dienst aanvragen

U dient eerst in te loggen voordat u deze dienst kunt aanvragen.

Veelgestelde vragen

De lokale contactpersoon van Hups bespreekt samen met u waar  ondersteuning bij nodig en gewenst is. Na dit gesprek gaat hij/zij direct aan de slag om een betrouwbare en gescreende huishoudelijke hulp te vinden, die goed op uw behoeften, wensen en persoonlijkheid aansluit. In de meeste gevallen is dit vaak al binnen enkele dagen geregeld. De voorgestelde huishoudelijke hulp komt altijd eerst bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Klikt het tussen u en de hulp? Dan kan de huishoudelijke hulp direct aan de slag. Een goede klik vinden ze bij Hups erg belangrijk zodat er op een sfeervolle manier hulp kan worden geleverd waar nodig is.

In principe werkt Hups landelijk. Soms kan het wat langer duren voordat de geschikte hulp voor u gevonden is. Hups houdt u hiervan op de hoogte. 

Hups zorgt voor de gehele administratie. Aan het eind van de maand ontvangt u van Hups een factuur met een overzicht van de gewerkte uren van de huishoudelijke hulp. U maakt het factuurbedrag over, waarna de huishoudelijke hulp betaald wordt. Indien gewenst, kunt u ook gebruik maken van een automatische incasso.

Hups werkt niet met een wachtlijst. Echter zien we dat we nu in sommige plaatsen niet genoeg dienstverleners hebben. Dus het kan soms zijn dat het wat langer duurt dat er een geschikte kandidaat is. Dit hangt dan ook vaak af van de wensen van een klant. Als een klant aangeeft dat er alleen op maandagochtend gewerkt kan worden dan duurt dat langer dan iemand die flexibel is.

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld bij:

 • Gezelschap (kopje koffie, wandelen, spelletje spelen, muziek maken, etc.)
 • Een goed gesprek voeren.
 • Boodschappen doen
 • Samen koken en indien gewenst samen eten
 • Begeleiding
 • Meegaan naar afspraken (ziekenhuis en huisarts)
 • Ondersteuning na operatie
 • Ondersteuning bij ziekte (bv dementie)
 • Een luisterend oor zijn
 • Slaapdiensten
 • (tijdelijk) 24/7 aanwezigheid

Hups inhuren kan al vanaf twee uur per week, maar ook 24 uur per dag. Met Hups worden heldere afspraken gemaakt, wat er gedaan moet worden, door wie, op welke dagen en uren en tegen welk tarief. Wanneer u bent verzekerd bij VGZ, Univé, Zilveren Kruis, IZZ, IZA, UMC, Zorg en Zekerheid, Prolife of Interpolis dan is de kans groot dat Hups volledig wordt vergoed om de mantelzorger te ontlasten. OHRA, Nationale Nederlanden, CZ en Menzis vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Wordt Hups niet vergoed, dan krijgt u met uw CareynKaart 5% korting op de tarieven. 

U kunt ook bij het Wmo-loket van uw gemeente huishoudelijke hulp aanvragen. Zij bekijken samen met u wat er nodig is en kunnen een indicatie afgeven indien u daar recht op hebt. U betaalt een eigen bijdrage van maximaal € 19 per maand. Wilt u gebruik maken van de diensten van Hups? Vraag uw gemeente dan om een Persoons Gebonden Budget (PGB).

Word lid van CareynPlus

Van een gezellig avondje uit, een onbezorgd dagje weg en een pedicurebehandeling thuis tot een fris schoon huis of gratis krukken lenen. Al dat en meer biedt het lidmaatschap van CareynPlus.

 • Voor slechts € 24,95 per jaar
 • Korting op diensten en (zorg)verzekeringen
 • Gratis loophulpmiddelen te leen
 • Voordeel & leuke acties
Ja, ik word lid
Infoblok afbeelding Careynplus Leren Ouderen

Ook interessant