Senioren Muziekspeler

Senioren Muziekspeler

Muziek verbetert ons humeur, helpt ons te ontspannen, zorgt voor verbinding én roept dierbare herinneringen op. Senioren en mensen met dementie vinden het lastig om hedendaagse muziekspelers te bedienen. De oplossing? BBrain Senioren Muziekspeler.

Geen verwarrende poespas

De BBrain Muziekspeler verandert mee met de behoeftes van de gebruiker; de gekleurde knoppen kunnen worden gedraaid om te verbergen tot enkel de aan/uitknop overblijft. Overzichtelijk. Lees meer bij Veelgestelde vragen.

Herkenbaar design, gemakkelijke bediening en  de volgende functies:

 • Eigen speellijst en luisterboeken afspelen
 • Radio: FM en DAB+
 • Wekker
 • Automatische in- en uitschakeling
 • Voorkeuren inschakelen

Voordeel met uw CareynKaart

Bent u lid van CareynPlus, dan betaalt u € 159 voor de muziekspeler (normaal € 179). De muziekspeler wordt geleverd met een gratis USB-stick. Hierdoor luistert u niet alleen naar radiostations maar ook naar persoonlijke afspeellijsten en luisterboeken. De muziekspeler is ook werkzaam op batterijen (niet meegeleverd) waardoor u zowel binnen als buiten muziek en audioboeken kunt luisteren.

Aanschaffen BBrain Senioren Muziekspeler

Ga naar de website van BBrain om met € 20 korting de muziekspeler te kopen. Kijk bij 'Veelgestelde vragen' hoe de korting wordt verrekend. 

Veelgestelde vragen

In de winkelmand staat dat de ledenkorting op de volgende pagina (afrekenpagina) verrekend wordt. Klik op 'doorgaan naar bestellen' en kies de juiste ledenorganisatie. Bij een juiste match wordt de korting automatisch verrekend.

Vergroot zelfvertrouwen

Als je je niet meer kan herinneren welke dag het is maar je kunt wel elk woord van je favoriete liedje meezingen; dan voel je je goed over jezelf. Daarnaast ben je niet meer afhankelijk van anderen en kun je zelf de muziekspeler bedienen. Dat geeft zelfvertrouwen.

Maak gebruik van herinneringen

Wanneer verbale communicatie te lastig wordt dan is muziek een manier om verbintenis te voelen met de wereld. Een favoriet stukje muziek kan iedereen aan het lachen of huilen maken wanneer het in verband wordt gebracht met herinneringen van vroeger. Op deze manier kunnen emoties verwerkt worden.

Verbetert de stemming

Muziek kan gebruikt worden om goede zin te krijgen. Een wetenschappelijke studie over ‘leven met dementie in verzorgingstehuizen’ heeft bewezen dat het luisteren naar je favoriete muziek zeer doeltreffend is. Het helpt te ontspannen en het vermindert angsten en stress.

Perfect om te ontspannen

In een vergevorderd stadium van dementie, kan muziek meer voordelen veel passief plezier bieden. Luisteren naar je favoriete plaat kan er voor zorgen dat je je comfortabel voelt in een wereld die de laatste tijd steeds vreemder voor je wordt.

 

Nee. U heeft geen internet nodig om muziek te kunnen luisteren op deze muziekspeler. DAB+ en FM zijn allebei radiobronnen die u vanuit de ether kunt ontvangen.

De volgende muziekbronnen kunt u op de BBrain muziekspeler selectern:

 • FM
 • DAB+
 • USB stick

DAB+ is de digitale opvolger van FM en hiervoor heeft alleen maar een DAB+ radio nodig. DAB+ biedt meer zenderkeuze, in bijna heel Nederland ontvangst en digitale geluidskwaliteit. Vergeleken met FM kent DAB+ veel voordelen. Zo is het grootste pluspunt de geluidskwaliteit. Het signaal is digitaal, waardoor u geen ruis hoort zoals bij het analoge FM signaal. Een ander voordeel is dat radiostations meer informatie via dit signaal verzenden. Zo leest u op sommige DAB+ radio’s af welk nummer ze afspelen en krijgt u informatie binnen over onder andere sportwedstrijden en het weer.

Word lid van CareynPlus

Van een gezellig avondje uit, een onbezorgd dagje weg en een pedicurebehandeling thuis tot een fris schoon huis of gratis krukken lenen. Al dat en meer biedt het lidmaatschap van CareynPlus.

 • Voor slechts € 24,95 per jaar
 • Korting op diensten en (zorg)verzekeringen
 • Gratis loophulpmiddelen te leen
 • Voordeel & leuke acties
Ja, ik word lid
Infoblok afbeelding Careynplus Leren Ouderen

Ook interessant