Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Zorgen voor een ander. Voor mantelzorgers de normaalste zaak van de wereld. En soms is er meer zorg nodig. Hups (voorheen Mantelaar) helpt u daarbij. Zij koppelt medische studenten aan senioren. Deze studenten verrichten lichte zorgtaken of hulp bij praktische zaken. Daarnaast is er ruimte voor een wandeling, koffie drinken of een praatje.

Hoe werkt het?

Hups komt bij u thuis voor een vrijblijvende en persoonlijke intake. Zij koppelt de meest geschikte studenten. De studenten zijn hoogopgeleid en volgen zorggerelateerde studies. Meer info vindt u bij Veelgestelde vragen.

Waar kan Hups u bij ondersteunen?


Dementiezorg

De zorg voor dementerende is intensief en beslaat vaak een lange periode. Gemiddeld 5 jaar lang, 20 uur per week. Hups heeft inmiddels ruim 6 jaar ervaring met dementiezorg.

Nachtzorg

De door Hups bemiddelde studenten kunnen 2 à 3 keer per nacht wakker gemaakt worden voor benodigde zorg. Het is een slaapdienst, géén waakdienst. Het nachttarief is geldig van 22.00 tot 07.00 uur.

24-uurszorg

Via deze zorg wordt u als mantelzorger 24 uur ontlast of kunt u zelfs op vakantie. Uw naaste is in goede handen bij de zorgstudenten.

Klik hier voor meer informatie over Hups. 

Voordeel met uw CareynKaart

U krijgt u 5% korting op onderstaande uurtarieven. 

Tarieven

 • Dagtarief (van 7.00-22.00 uur): vanaf € 40,35 per uur
 • Nachttarief (van 22.00-7.00 uur): vanaf € 30,27 per uur
 • 24-uurs tarief: vanaf € 28,25 per uur

Praktijkverhaal

Kijk en luister naar het verhaal van de heer en mevrouw Mulder en zorgstudent Milou.

Hoe werkt de onderstaande aanvraag? Makkelijk, u leest het hier.

Helaas, er is iets mis gegaan. Probeer het nog eens of neem contact op met onze klantenservice op 088 - 123 99 88 of via het formulier.

Helpblok afbeelding Careynplus Zorgen Ander Hulp

Inloggen en dienst aanvragen

U dient eerst in te loggen voordat u deze dienst kunt aanvragen.

Veelgestelde vragen

Na uw aanvraag gaat Hups voor u aan de slag. Zij koppelt de meest geschikte studenten. De studenten volgen zorg gerelateerde studies. Hups selecteert hen op motivatie, hobby’s, interesses, ervaring en kennis. 

 • Hups komt voor een vrijblijvende en persoonlijke intake bij de (mantelzorger en de) cliënt thuis, om samen de student te vinden die het beste past.
 • De studenten zijn intrinsiek gemotiveerd, hoogopgeleid en enthousiast.
 • Alle studenten zijn in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag en een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering.
 • Minimale afname is twee uur, afgestemd op uw wensen en alleen wanneer er behoefte aan is.
 • U bepaalt zelf met de studenten hoeveel bezoeken per maand u wilt afnemen.
 • Na ieder bezoek laat de zorgstudent een digitaal dagboekbericht achter, dat per mail wordt verstuurd.
 • Via een online platform van Hups kan de geleverde zorg, de ingeplande bezoeken en de dagboekberichten bekeken worden.
 • Hups regelt de salarisadministratie. Aan het einde van de maand ontvangt u een gespecificeerde opgave over de afgenomen bezoeken.

Ja, Hups is in heel Nederland beschikbaar. 

Hups wordt vergoed uit het PGB en is uiteraard ook particulier af te nemen. Wanneer u bent verzekerd bij VGZ, Univé, Zilveren Kruis, IZZ, IZA, UMC, Zorg en Zekerheid, Prolife of Interpolis dan is de kans groot dat Mantelaar volledig wordt vergoed om de mantelzorger te ontlasten. OHRA, Nationale Nederlanden, CZ en Menzis vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. 

Wordt Hups niet vergoed, dan krijgt u met uw CareynKaart 5% korting op de tarieven. Neem contact met hen op om uw situatie te bespreken. Kijk hier voor meer informatie over de vergoedingen bij zorgverzekeraars. 

Alle studenten zijn in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG) en een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. Alle hulpen zijn gescreend aan de hand van een ID-verificatie. De ID-check gebeurt via iDIN en is een veilige en makkelijke manier om te checken of iemand zijn ID klopt. 

Word lid van CareynPlus

Van een gezellig avondje uit, een onbezorgd dagje weg en een pedicurebehandeling thuis tot een fris schoon huis of gratis krukken lenen. Al dat en meer biedt het lidmaatschap van CareynPlus.

 • Voor slechts € 24,95 per jaar
 • Korting op diensten en (zorg)verzekeringen
 • Gratis loophulpmiddelen te leen
 • Voordeel & leuke acties
Ja, ik word lid
Infoblok afbeelding Careynplus Leren Ouderen

Ook interessant