Gezelschap en ondersteuning
De dienstverlener die bij u past

Gezelschap en ondersteuning

UWassistent ondersteunt senioren bij het langer zelfstandig wonen en dan vooral de praktische ondersteuning waarbij het van groot belang is dat er ook een persoonlijke klik is. UWassistent heeft een breed aanbod van dienstverleners (volwassen dienstverleners met voldoende levenservaring) en deze zijn allemaal gescreend. UWassistent is landelijk actief en werkt met lokale vestigingen en contactpersonen.

Maatregelen als gevolg van het coronavirus

UWassistent blijft haar dienstverlening uitvoeren. Lees hier meer over de maatregelen die zij hebben genomen.

Hoe gaat het in zijn werk?

UWassistent zoekt een vaste dienstverlener die op uw behoeften, wensen en persoonlijkheid aansluit. Dit zorgt dat een warme persoonlijke relatie kan ontstaan en zowel de klant, de mantelzorger als de dienstverlener levensvreugde ervaren. De nadruk wordt gelegd op wat de oudere nog wel kan en wil, in plaats van op wat die niet meer kan. Naast ondersteuning, gezelschap en plezier om het leven aangenaam te maken, kunnen de lokale contactpersoon en de dienstverlener ook een luisterend oor zijn in moeilijke situaties.

Wat zijn voorbeelden van werkzaamheden:

 • Gezelschap (kopje koffie, wandelen, spelletje spelen, muziek maken, etc.)
 • Een goed gesprek voeren.
 • Boodschappen doen
 • Samen koken en indien gewenst samen eten
 • Begeleiding
 • Meegaan naar afspraken (ziekenhuis en huisarts)
 • Ondersteuning na operatie
 • Ondersteuning bij ziekte (bv dementie)
 • Een luisterend oor zijn
 • Slaapdiensten
 • (tijdelijk) 24/7 aanwezigheid

UWassistent inhuren kan al vanaf twee uur per week, maar ook 24 uur per dag. Met UWassistent worden heldere afspraken gemaakt, wat er gedaan moet worden, door wie, op welke dagen en uren en tegen welk tarief.

De lokale contactpersoon van UWassistent bespreekt samen met u waar u ondersteuning bij nodig heeft. Na dit gesprek gaat hij/zij direct aan de slag om een betrouwbare en gescreende dienstverlener te vinden die goed bij u past. In de meeste gevallen is dit vaak al binnen enkele dagen geregeld. De voorgestelde dienstverlener komt altijd eerst bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Klikt het tussen u en de hulp? Dan kan de dienstverlener direct aan de slag.

Betaling

U ontvangt iedere maand een factuur van de gewerkte uren van uw dienstverlener die u via bankoverschrijving aan UWassistent voldoet. UWassistent kan ook uit een PGB betaald worden.

Extra diensten

Naast gezelschap bieden zij ook huishoudelijke hulp, doen zij klusjes en licht tuinonderhoud.

Aanvragen

Wilt u een dienstverlener aanvragen van UWassistent? Klik op de knop 'aanvragen' aan de rechterzijde (of onderaan deze pagina als u via tablet of mobiel kijkt). Bent u nog niet ingelogd op onze website? Log dan eerst hier in.

Er wordt binnen twee werkdagen telefonisch contact met u opgenomen door UWassistent. Er wordt een dienstverlener geselecteerd die het beste past bij uw verwachtingen en de aard van de werkzaamheden.

Word lid

 • Persoonlijk advies op maat
 • Bemiddeling
 • Mooie kortingen bij partners
Direct aanvragen Meer informatie

Anderen bekeken ook

Maaltijden aan huis bezorgen met Careyn korting

Koelverse & verse maaltijden aan huis

Makkelijk een gezonde en lekkere maaltijd bij u aan huis bezorgd.

Lees meer
Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Zoekt u een betrouwbare en betaalbare particuliere huishoudelijke hulp? Wij regelen het voor u.

Lees meer
Hulp bij zelfstandig wonen

Help mij bij

Zoekt u informatie of hulp bij het zorgen voor een ander? Of zorgen voor uzelf? Informatie over het veiliger maken van uw huis? Wij helpen u verder.

Lees meer
Zorgverzekeringen met korting

Vergoeding en korting zorgverzekering

Vergoeding en korting op uw zorgverzekering.

Lees meer