Tuinonderhoud
Uw tuin netjes onderhouden

Tuinonderhoud

Of u nu uw tuin wilt laten onderhouden, een ontwerp voor uw nieuwe tuin wilt laten maken of een geheel nieuwe tuin wilt laten aanleggen. Wij vinden een betrouwbare tuinhulp of hovenier voor u. Zo helpen zij uw tuin te onderhouden door het snoeien van bomen, aanleggen van een terras, verzorgen van uw gazon, maar ook het verwijderen van onkruid. Met het juiste onderhoud van uw tuin, kunt u alle jaargetijden genieten van een prachtige tuin. Als lid van CareynPlus ontvangt u korting op dit tuinonderhoud.

Klein tuinonderhoud

Klein tuinonderhoud

Laat onkruid wieden, schoffelen, grasmaaien, beplanten, planten water geven, heg snoeien door UWassistent. 

Lees meer
Groot tuinonderhoud

Groot tuinonderhoud

Voor deskundig advies, complete tuinaanleg of onderdelen zoals tuinonderhoud, groenvoorzieningen, vijver aanleg, bomen rooien en/ of snoeien, plaatsen van schuttingen en het aanleggen van terrassen tot het plaatsen van een tuinhuis op maat schakelen wij De Woningwachter in.

Lees meer

De tuin onderhouden

Een tuin hoeft niet groot te zijn om heerlijk van te genieten. Een mooie combinatie van bloemen, planten en bomen zorgen ervoor dat u lekker tot uzelf kunt komen. Om een tuin er mooi uit te laten zien is het wel heel belangrijk dat deze goed wordt onderhouden. Veel onkruid of vieze tegels vind niemand fijn. Daarom is het goed onderhouden en schoonhouden van te tuin aan te raden. Met het juiste tuinonderhoud ziet uw tuin er het hele jaar door fantastisch uit. Uiteraard kost dat ook het nodige werk en niet iedereen kan of wil dat zelf doen. Een hovenier helpt u daarbij.

Tuinonderhoud uitbesteden

Veel mensen denken dat je een hovenier alleen in zet als je grote veranderingen in de tuin wilt aanbrengen zoals een nieuw terras met nieuwe borders of bakken, plaatsen van een nieuwe schutting of andere tuinafzetting. Dat is uiteraard mogelijk, maar de hovenier is er ook om uw tuin goed te onderhouden. Zo kunnen zij uw bestrating schoonmaken, bomen snoeien, onkruid verwijderen. Een hovenier weet precies wat zij moeten gebruiken en wat ze moeten doen om uw bomen, planten en bestrating zo mooi mogelijk te houden.

Ook voor de minder grote klussen zoals het onkruidvrij maken van de tuin, het schoonmaken van het terras, en het verwijderen van tuinafval zal de tuinman zijn handen vuil maken. Dit betekend dat elke klus uitbesteed kan worden. Het grootste voordeel van het uitbesteden van het tuinonderhoud aan een hovenier is, dat de hovenier beschikt over ervaring, expertise en de klussen snel kan afronden. Daarnaast kan het ook het geval zijn dat de tuin erg groot is of veel onderhoud vereist. Ondersteuning of volledige uitbesteding van het tuinonderhoud kan u helpen om wat meer vrije uren voor uzelf te houden. Daarnaast zit ook niet iedereen te wachten op zwaar tuinwerk na een werkdag of op uw vrije zaterdag.

Snoeien & de snoeikalender

snoeien

Wat is de beste tijd om te snoeien? Dat is erg afhankelijk van het soort boom of plant die u wilt gaan snoeien. Het is ook niet zo dat u automatisch elke plant mag snoeien. Ook de manier waarop uw snoeit is belangrijk voor de gezondheid van uw boom of plant.

Heggen snoeien

Heggen snoeit u voornamelijk in het voorjaar en einde van de zomer/begin van de herfst nog een beetje snoeien om het in vorm te brengen Belangrijkste is dat u niet snoeit tijdens vorst of als er vorst aankomt.

(Fruit)bomen snoeien

Fruitbomen zoals appel- en perenbomen kunnen het beste in december, januari of februari worden genoeid. Het moet dan wel droog zijn en niet vriezen of vorst aankomen. Andere bomen kunt u tussen half oktober tot in maart snoeien. Als er maar geen vorst is. Het bijsnoeien kan het beste in de zomer. Zeker voor fruitbomen is dat goed zodat de vruchten beter groeien.

Hortensia's snoeien

U kunt het beste in maart de uitgebloeide bloemen van het vorige jaar er af halen. Niet eerder en ook niet als er nog vorst is of snel komt. Hortensia’s die bloeien op éénjarig hout, zoals de Annabelle en de pluimhortensia, kunt u het beste begin april terugsnoeien tot circa 30 centimeter, maar dit hoeft niet elk jaar. Bij hortensia’s die bloeien op tweejarig hout, zoals de boerenhortensia, kunt u grijskleurige takken tot de grond wegsnoeien. Knip van de andere takken slechts een deel terug. Alles terugsnoeien kan wel, maar dan heeft ueen jaar geen bloemen. 

Rozen snoeien

Deze snoeit u het beste eind maart. Een beetje nachtvorst is dan niet erg. Bijsnoeien (oude bloemen eruit halen) kan het beste in augustus.

Druivenplant snoeien

Een druivenplant snoeit u het beste als al het blad eraf is, dus  aan het einde van de herfst of aan het begin van de winter. Als er maar geen vorstperiode aan zit te komen. In de zomer snoeit u bij. In de zomer moet u ook de hele zomer bladeren verwijderen zodat u beter druiven krijgt en knip de takken na één of twee bossen druiven af. 

Snoeikalender downloaden

Onze samenwerkingspartner De Woningwachter heeft speciaal voor u een snoeikalender gemaakt voor het eerste en het tweede halfjaar. Download of bekijk hier de snoeikalender van januari t/m juni of download hier de snoeikalender van juli t/m december

verhuizen of thuis blijven wonen

 

Word lid

  • Persoonlijk advies op maat
  • Bemiddeling naar gerenommeerde partners
  • Altijd korting op het gehele aanbod
  • Koffie & Gebak cadeaukaart t.w.v. 10
Direct aanvragen Meer informatie

Anderen bekeken ook

Klussen aan huis voor ouderen laten doen met korting | CareynPlus

Klussen

Van kleine klusjes tot grote klussen in en om het huis, er is altijd een oplossing!

 

Lees meer
badkamer renovatie met korting | CareynPlus

Woningaanpassing

Wilt u graag meer houvast in de douche of het toilet? Gaat het traplopen wat moeizamer? Wij helpen uw huis comfortabel te maken.

Lees meer
Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Zoekt u een betrouwbare en betaalbare particuliere huishoudelijke hulp? Wij regelen het voor u.

Lees meer