Veelgestelde vragen
CareynPlus helpt u verder

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u onze veelgestelde vragen en antwoorden. Indien u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Wat houdt het lidmaatschap van CareynPlus in?

Als u lid bent van CareynPlus krijgt u met de CareynKaart toegang tot een aanvullend pakket dat Careyn biedt naast het basispakket van zorg. Dit pakket biedt hulp aan huis-diensten, korting op (zorg)verzekeringen, gratis uitleen van loophulpmiddelen, korting op uitjes, daguitstapjes en vakanties met zorg, mantelzorgondersteuning, cursussen en bewegingsactiviteiten. U kunt de CareynKaart aanvragen voor € 24,95. U kunt dan 12 maanden gebruik maken van de kaart.

Wat zijn de voordelen van de CareynKaart?

Met de CareynKaart profiteert u van korting op heel veel hulp aan huis diensten, uitjes, daguitjes en vakanties (eventueel met verpleegkundige begeleiding) en bewegingsactiviteiten. Maar ook korting op zwemmen en hoge kortingen bij heel veel bekende en minder bekende sportscholen. Daarnaast kunt u met de CareynKaart gratis zo'n 45 loophulpmiddelen bij Medipoint I Careyn Thuiszorgwinkels of uitleenpunten lenen, zoals krukken, looprek of een rollator. Voor sommige hulpmiddelen heeft u een indicatie nodig en worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer krijg ik mijn CareynKaart?

De verwerking duurt enige tijd. Uw plastic CareynKaart kan tot twee weken na aanvraag bij u in de bus vallen. 

Krijg ik met de CareynKaart, indien nodig, meteen zorg?

Zorg krijgen staat los van de CareynKaart. De zorg 100% gefinancierd door de zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u een Wlz-indicatie, dan betaalt u een eigen, inkomensafhankelijke, bijdrage. U kunt zorg aanvragen via Careyn Klantenservice 088 - 123 99 88.

Ik ben mijn CareynKaart kwijt. Wat moet ik doen?

Neem contact met ons op werkdagen tussen 09.00 uur en 19.00 uur via telefoonnummer  088 - 123 99 88 (lokaal tarief bij vast bellen). Of stuur een e-mail met uw naam en adresgegevens naar careynplus@careyn.nl U krijgt een duplicaat van de CareynKaart thuisgestuurd. U betaalt € 5 voor een duplicaatpas.

Mijn partner/vader/moeder heeft de CareynKaart. Mag ik ook van de CareynKaart gebruik maken?

Als u op hetzelfde adres woont als de persoon met de CareynKaart, dan kunt u ook gebruikmaken van de CareynKaart. De kaart is geldig voor het hele gezin dat woonachtig is op hetzelfde adres. Met de activatiecode die u bij de CareynKaart heeft ontvangen kunt u ook de kaart op twee smartphones op de app PasNL plaatsen.

Hoe geef ik wijzigingen in persoonsgegevens door?

Wijzig zelf uw gegevens door in te loggen op deze website. Of mail uw gegevens naar careynplus@careyn.nl.

Kan iedereen gebruik maken van de hulp aan huis diensten?

Ja, iedereen kan gebruikmaken van de hulp aan huis diensten. Hiervoor hoeft u niet aan huis gebonden te zijn. Laat bijvoorbeeld de kapper of pedicure aan huis komen als u dat prettig vindt. Kijk hier voor onze hulp aan huis diensten.

Moet ik de CareynKaart bezitten om gebruik te maken van een cursus of dienst?

U kunt van sommige cursussen, maar ook daguitjes of vakanties met zorg gebruikmaken zonder CareynKaart. De kosten zonder CareynKaart zijn wel hoger. Voor het aanvragen van onze hulp aan huis diensten, uitjes, weekendjes weg en de rest van ons aanbod moet u wel in het bezit zijn van de CareynKaart.

Heb ik een CareynKaart nodig om loophulpmiddelen gratis te lenen?

Het lenen van loophulpmiddelen zoals krukken, een looprek of een rollator wordt sinds 2013 niet meer vergoed. Maar voor leden van CareynPlus wel. Thuiszorgwinkel Medipoint | Careyn biedt zo’n 45 artikelen, waaronder de kleine loophulpmiddelen, gratis aan. Wilt u producten kopen? Dan krijgt u op vertoon van uw CareynKaart 10% korting op alle artikelen in de Medipoint | Careyn winkels en online (excl. aanbiedingen en boeken). Kijk hier voor meer informatie.

ACTIE 2020: als u loopmiddelen leent en die terugbrengt in de winkel, dan ontvangt u dit jaar een voucher van Optisport waarmee u 1x gratis kunt sporten of 1x gratis kunt zwemmen in één van de Optisport locaties.

Hoe kan ik de CareynKaart betalen?

U kunt betalen via iDEAL of automatische incasso. Betalen via iDEAL kunt u direct bij het aanvragen van de CareynKaart doen. Voor een machtiging vraagt u een machtigingskaart aan via mailto:careynplus@careyn.nl.

Ik woon buiten de regio Zuid-Holland, Utrecht of Breda, kan ik ook lid worden van CareynPlus?

Ook als u buiten de regio's woont van Careyn, kunt u gebruikmaken van CareynKaart. CareynPlus werkt met landelijke leveranciers, maar ook met plaatselijke leveranciers. Heeft u belangstelling voor een bepaalde dienst of service? Laat het ons weten via careynplus@careyn.nl.

Waar kan ik terecht met een suggestie voor een nieuwe dienst of cursus?

Wij zijn erg blij met uw suggestie(s). Mail uw idee naar careynplus@careyn.nl. Wij houden u op de hoogte van de eventuele ontwikkelingen. 

Ik ga verhuizen. Kan ik de CareynKaart houden?

Als u verhuist, kunt u altijd de CareynKaart houden. CareynPlus werkt met zowel landelijke als plaatselijke leveranciers. Het is vaak aantrekkelijk om de CareynKaart te houden, bijvoorbeeld als u gebruik maakt van de korting bij een zorgverzekeraar, bij een bepaalde keten sport of het theater gaat. U kunt uw verhuizing zelf verwerken door in te loggen op deze website of te mailen naar careynplus@careyn.nl.

Ik wil mijn lidmaatschap van CareynPlus opzeggen. Hoe doe ik dat?

Opzeggen van het lidmaatschap kan schriftelijk per brief, email, website of telefonisch (als telefonisch is aangemeld).

Kiest u voor een eindejaarsopzegging, dan profiteert u het hele jaar nog van uw CareynKaart. Kiest u voor een opzegging per direct, dan is de opzegging pas definitief als de CareynKaart is geretourneerd en door ons is ontvangen. 

U kunt uw CareynKaart retourneren naar het volgende adres:
CareynPlus
T.a.v. Bedrijfsbureau
Postbus 900
3100 AX Schiedam

Wat is het verschil tussen careyn.nl en careynplus.nl?

Op Careyn.nl vindt u alle informatie over zorggerelateerde producten van Careyn. Op Careynplus.nl vindt u het totale pakket aan diensten, cursussen, activiteiten, uitjes, en ontspanningsmogelijkheden met korting. Op deze pagina kunt u de CareynKaart aanvragen.

Kan ik een cursus vergoed krijgen via mijn zorgverzekeraar?

Diverse zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten van cursussen en diensten op het gebied van gezondheid van de aanvullende verzekering. Raadpleeg voor meer informatie uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Als u verzekerd bent bij Univé of VGZ, dan wordt uw lidmaatschap jaarlijks vergoed.

Vraag de CareynKaart aan

  • Gratis (loop)hulpmiddelen
  • Korting (zorg)verzekering
  • Altijd services aan huis
  • Korting op dagjes uit
Direct aanvragen Meer informatie