Ga voor veiligheid
Laat uw rookmelders gratis plaatsen

Gratis rookmelder plaatsen

Wist u dat rook de grootste bedreiging is bij een woningbrand? Door het inademen van rook krijgt het lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel tot gevolg. Plaats rookmelders in de hal en op de overloop, maar ook in ruimten waar u slaapt en waar brand kan ontstaan. Zorg ervoor dat de rookmelders goed hoorbaar zijn, ook bij dichte deuren. Vanaf 2022 is een rookmelder verplicht op elke verdieping van uw woning.

Het Rookmelderteam van de Nederlandse Brandwonden Stichting bestaat uit meer dan 3.000 vrijwilligers die door de brandweer zijn getraind in het plaatsen van rookmelders. Overal in Nederland staan zij voor u klaar en plaatsen zij kosteloos uw rookmelders. Het Rookmelderteam kan ook uw CO-melder plaatsen. Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas dat kan vrijkomen bij een defecte of slecht onderhouden geiser, cv-installatie of gastoestel in combinatie met onvoldoende ventilatie.

Zo schakelt u het Rookmelderteam in:

  1. Bel naar 0251 - 27 55 90 en meld u aan. Er wordt een vrijwilliger voor u gezocht. 
  2. Per post ontvangt u de contactgegevens van de vrijwilliger. 
  3. Maak zelf telefonisch een afspraak met de vrijwilliger voor het plaatsen van de rookmelders. 
  4. Koop zelf rookmelders. Ze zijn in diverse prijsklassen te koop bij onder andere brandwondenstichting.nl, bol.com,
    Blokker of MediaMarkt. 
  5. De vrijwilliger komt bij u langs, plaatst de rookmelders en neemt een aantal veiligheidsstappen met u door. Op deze manier leert u hoe u brand kunt voorkomen en wat u moet doen als er toch brand uitbreekt.

Word lid

  • Persoonlijk advies op maat
  • Bemiddeling
  • Mooie kortingen bij partners
Direct aanvragen Meer informatie