Voorjaarschoonmaak
Tips voor uw keukenapparaten

Schoonmaaktips

De lente is in zicht. Veel Nederlanders grijpen deze periode aan om het huis extra op te ruimen en schoon te maken op plekken waar ze niet zo vaak komen. Er zijn veel tips als het gaat om schoonmaken. Wist u dat het beter is om een sopje met koud water en een klein beetje allesreiniger te gebruiken voor uw vloer in plaats van warm water? Warm water verdampt sneller waardoor er zeepresten achter blijven op de vloer en de vloer kan gaan plakken. Hieronder vindt u onze tips als het gaat om schoonmaken van uw keukenapparatuur.

Schoonmaak van uw keukenapparaten

Magnetron: U kunt uw magnetron in 5 minuten schoon krijgen. U hoeft alleen een bakje met ongeveer 150 ml water en 4 eetlepels azijn in de magnetron te zetten. Zet de magnetron op de hoogste stand gedurende 5 minuten. Als uw magnetron erg vies is, laat dan de deur nog 2 minuten extra dicht. Vochtig doekje er doorheen en u bent klaar.

Oven: Verwarm uw oven voor op 200-250 graden. Meng een bakje water met een kopje soda en zet deze in de oven. Als u wat citroensap toevoegt, dan geeft dat een frisse geur. Laat het bakje minimaal 30 minuten in de oven staan. Als de oven niet meer te heet is, kunt u er met een vochtig doekje doorheen om alles goed schoon te krijgen.

Heeft u aangekoekte ovenplaten? Smeer deze in met groene zeep. Doe ze in een vuilniszak en zet in de vuilniszak een bakje ammonia er bij. Sluit de zak goed af en laat het een nacht staan. De volgende dag kunt u de plaat gemakkelijk met een sponsje schoonmaken.

IJskast en vriezer: Haal alles uit de ijskast en stop bederfelijke waar in een koelbox of koeltas met koelingselementen. Zet zowel ijskast en vriezer op stand “0” of haal de stekker uit het stopcontact. Zet de deuren open zodat eventuele ijsblokken kunnen ontdooien. Haal alle lades, vakjes en plankjes eruit. Pak een emmer en vul dit met een mengsel van half azijn en half water. Neem alle losse onderdelen af met dit mengsel en een microvezeldoekje of de zachte kant van een sponsje (absoluut niet met de schuurkant van een schuursponsje). Dit mengsel verwijdert niet alleen geuren, maar ook bacteriën. Neem vervolgens ook de binnenkant van de ijskast en de vriezer af met het mengsel en een doekje.

Waterkoker: Maak de waterkoker aan de buitenkant schoon met een microvezeldoekje en een beetje afwasmiddel. Voor de binnenkant van uw waterkoker kunt u schoonmaakazijn gebruiken. U doet de schoonmaakazijn er in en laat het een uur staan. Na een uur is de kalk verdwenen. U spoelt de waterkoker meerdere malen goed om en hij is weer als nieuw.

Hulp bij schoonmaken

Wilt u graag hulp bij het schoonmaken en schoon houden van uw huis? Maak dan gebruik van onze huishoudelijke hulp. Kijk hier voor meer informatie en aanvragen.

Word lid

  • Persoonlijk advies op maat
  • Bemiddeling
  • Mooie kortingen bij partners
Direct aanvragen Meer informatie

Anderen bekeken ook

Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Zoekt u een betrouwbare en betaalbare particuliere huishoudelijke hulp? Wij regelen het voor u.

Lees meer
Was thuis ophalen en bezorgen ook strijkservice en stoomservice

Wassen, stomen, strijken aan huis

Laat uw kleding, dekbedden en gordijnen thuis ophalen en weer schoon afleveren.

Lees meer
Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Van licht tuinonderhoud tot het ontwerpen en aanleggen van uw nieuwe tuin. 

Lees meer
Computerhulp aan huis met korting | CareynPlus

Computerhulp aan huis

Computer of tablet problemen? Computerhulp aan huis biedt ondersteuning bij u thuis of op afstand.

Lees meer