Zorgverzekering
Vergoedingen en korting

Vergoeding en korting zorgverzekering

Wij werken samen met diverse zorgverzekeraars. Afhankelijk van de verzekering die u heeft, wordt (een deel van) de kosten van cursussen en diensten die zich richten op uw gezondheid vergoed. En met uw CareynKaart krijgt u per gezinslid bij een aantal zorgverzekeraars kortingen op de basis- en aanvullende verzekering, ook in 2021! Ook als u al verzekerd bent bij een aangesloten verzekeraar.

Wijzigingen 2021

Hieronder vindt u de wijzigingen voor de basisverzekering in 2021:

De zorgpremies gaan omhoog

De premies voor de zorgverzekering gaan op 1 januari 2021 omhoog. Met hoeveel de premie stijgt, hangt af van de zorgverzekeraar. Bij de ene zorgverzekeraar gaat de premie met een paar euro omhoog. De andere verzekeraar rekent tot bijna € 9 per maand meer. Bekijk hoeveel uw zorgverzekering omhoog gaat en bepaal of een andere zorgverzekering goedkoper is. Houd daarbij wel altijd rekening met wat u nodig heeft.

Meer zorgtoeslag voor lagere inkomens

Voor mensen met een laag inkomen gaat de zorgtoeslag omhoog. Alleenstaanden krijgen er tot € 46 op jaarbasis bij, meerpersoonshuishoudens gaan er maximaal € 108 op jaarbasis op vooruit. Of u recht heeft op zorgtoeslag hangt af van uw inkomen. Daarbij gaat het om uw verzamelinkomen. Dit is uw inkomen na aftrekposten, zoals de hypotheekrenteaftrek. 

Verbeteringen in het basispakket

De overheid stelt het basispakket voor de zorgverzekering vast. Er zijn in 2021 enkele verbeteringen en aanpassingen:

  • Een vergoeding voor een aantal nieuwe geneesmiddelen tegen kanker.
  • Een vergoeding voor extra paramedische zorg als gevolg van Corona.
  • Een vergoeding voor dagbehandeling in groepsverband voor niet-aangeboren hersenletsel.
  • Er is geen eigen risico meer voor medische kosten van orgaandonoren en slachtoffers van seksueel geweld. 
  • De vergoeding voor diabeteshulpmiddelen wordt vereenvoudigd.   

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder

Heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. 

In de Zorgverzekeringswet vindt u alle chronische aandoeningen. Deze chronische lijst bevat veel medische termen. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut navragen of u een aandoening heeft die op deze lijst staat. Heeft u geen chronische aandoening? Dan wordt de fysiotherapie niet vanuit de basisverzekering vergoed. 

Wilt u meer informatie over vergoedingen en de zorgverzekering? Ga dan naar de website van de overheid

Vergoeding mantelzorgondersteuning

Als u ondersteuning nodig heeft bij de verzorging van een ander, dan kunt u mantelzorgondersteuning aanvragen. Deze mantelzorgondersteuning wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door diverse zorgverzekeraars. Hier vindt u een folder van Mantelaar, een organisatie voor mantelzorgondersteuning. In deze folder kunt u lezen welke zorgverzekeraars vergoeding bieden en hoe u de vergoeding kunt aanvragen.

Verzekerd via CareynPlus

Wellicht bent via CareynPlus bij één van onze zorgverzekeraars verzekerd. In 2021 zal er een verandering komen in de korting op de basisverzekering, maar omdat u de CareynKaart heeft zult u ook in 2021 korting blijven ontvangen op uw basisverzekering. Deze kan bij sommige zorgverzekeraars wat lager uitvallen dan het afgelopen jaar. De korting op de aanvullende verzekeringen daarentegen blijft vrijwel overal hetzelfde.

Daarnaast bieden een aantal van onze zorgverzekeringen extra vergoedingen op bijvoorbeeld mantelzorg en fysiotherapie vanuit hun aanvullende verzekeringen én krijgt u de CareynKaart vergoed. 

Wij werken samen met:

Bekijk de websites van de zorgverzekeraars om de extra vergoedingen voor u als CareynPlus lid te bekijken.

Vindt u het lastig om te bepalen welke zorgverzekering de beste is voor u?

Download hier het stappenplan

Vergoedingen, informatie en aanvragen

Log in op onze website om een overzicht van de vergoedingen te zien en direct aan te vragen. U heeft een CareynKaart nodig om te kunnen inloggen. 

Heeft u nog geen account op onze website?
Vraag deze heel gemakkelijk hier aan.

U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice op 088 - 123 99 88 voor meer informatie over de zorgverzekeraars waar wij mee samenwerken.

Word lid

  • Persoonlijk advies op maat
  • Bemiddeling
  • Mooie kortingen bij partners
Direct aanvragen Meer informatie

Anderen bekeken ook

Belastinghulp aan huis

Belastinghulp aan huis

Wat kunt u terug krijgen en wat niet? Waar haalt u de juiste cijfers vandaan? Laat u helpen door onze belastinghulp aan huis.

Lees meer
Gratis uitleen loophulpmiddelen

Gratis uitleen loophulpmiddelen

Gratis krukken en andere kleine loophulpmiddelen lenen, zoals een douchestoel.

Lees meer
Financiën en Zekerheid

Financiën en Zekerheid

Vindt u het lastig om uw belastingpapieren in te vullen? Bent u benieuwd hoe uw uw woning beter kunt beveiligen? Zoekt u een zorgverzekering waarbij u extra fysiotherapie krijgt? CareynPlus zorgt ervoor dat uw huis en thuissituatie veilig en toegankelijk blijven.

Lees meer
Mantelzorgondersteuning, hulp voor mantelzorger

Mantelzorg ondersteuning

Hulp bij lichte zorgtaken, praktische zaken, nachtzorg, maar ook voor een wandeling of koffie drinken.

Lees meer