Een veilige woning
Voor nu en in de toekomst

Hoe maak ik mijn woning veilig?

De meeste mensen hebben wel een brandalarm en goede sloten op de deuren. Toch kunnen er in de rest van uw huis ook gevaren schuilen. Zeker als het bewegen niet zo soepel gaat. Een drempel kan al een nare val veroorzaken. Daarom is het goed om tijdig te kijken of de rest van uw huis nog veilig genoeg is. Kijk hierbij niet alleen naar wat u nu nodig heeft, maar ook naar de toekomst toe.

Maak uw huis veilig

VeiligheidNL heeft een brochure met informatie over het veilig maken van uw huis. Er staan tevens handige checklists in die u helpen om vallen, inbraak en brand te voorkomen. Bekijk hier de brochure.

Hulp bij het veilig maken

Vindt u het lastig vindt om te bepalen wat er aangepast moet worden? Schakel dan de hulp in van een ergotherapeut. Zij kan u adviseren en helpen met het aanvragen van vergoeding bij uw gemeente. Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van elke zorgverzekeraar. Dit betekent dat u per jaar, tien uur ergotherapie vergoed krijgt. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Wel gaat ergotherapie ten koste van het eigen risico.

Woningaanpassingen laten doen

Voor de uitvoering van de woningaanpassingen kunnen wij u helpen. Wij werken samen met diverse betrouwbare bedrijven. Klik hier voor meer informatie. 

Vergoedingen

Indien u woningaanpassingen nodig heeft door ziekte of een handicap, dan kunt u in aanmerking komen voor vergoedingen. Er twee mogelijke vergoedingsregelingen: de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz). Van welke regeling u gebruik kunt maken, hangt af van de mate van beperking en het soort aanpassing. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie.

Vraag de CareynKaart aan

  • Gratis (loop)hulpmiddelen
  • Korting (zorg)verzekering
  • Altijd services aan huis
  • Korting op dagjes uit
Direct aanvragen Meer informatie

Ondersteunende diensten en producten

badkamer renovatie met korting | CareynPlus

Woningaanpassing

Wilt u graag meer houvast in de douche of het toilet? Gaat het traplopen wat moeizamer? Wij helpen uw huis comfortabel te maken.

Lees meer
Gratis uitleen loophulpmiddelen

Gratis uitleen loophulpmiddelen

Gratis krukken en andere kleine loophulpmiddelen lenen, zoals een douchestoel.

Lees meer
Careyn Personenalarmering

Careyn Personenalarmering

De zekerheid van hulp, 24 uur per dag, 7 dagen per week. 

Lees meer
Vergoeding en korting zorgverzekering

Vergoeding en korting zorgverzekering

Vergoeding en korting op uw zorgverzekering.

Lees meer