Ontdek unieke plantcollecties
28% korting op uw entree

Hortus Botanicus

Ontdek de unieke plantcollecties van de Hortus botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van Nederland. De sfeervolle en historische tuin werd in 1590 door de Universiteit Leiden gesticht als tuin voor onderzoek en onderwijs en ontwikkelde zich in de loop van de geschiedenis als dé plek voor baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van planten. Bestel de tickets via de CareynPlus Ticketshop.

Het hele jaar rond zijn hier bijzondere planten te zien, zoals vleesetende planten, zeldzame tropische orchideeën, oeroude bomen, cactussen en nog veel meer. Bezoek de oerwouden van Zuidoost-Azië in de tropische kassen en maak een ontspannen wandeling onder de kleurrijke, eeuwenoude monumentale bomen in de herfst. De tuin is in elk jaargetijde een bezoek waard. De Hortus heeft ook een museumwinkel en het gezellige Hortus Grand Café.

Bestellen toegangskaartjes

Om toegangskaartjes met korting te kopen heeft u een kortingscode nodig. Die vindt u rechts in het scherm als u ingelogd bent. 

Ga vervolgens naar de aanbieding via de knop Naar Ticketshop. Vul daar de kortingscode in en registreer u met uw e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord. 

Word lid

  • Persoonlijk advies op maat
  • Bemiddeling naar gerenommeerde partners
  • Altijd korting op het gehele aanbod
  • Koffie & Gebak cadeaukaart t.w.v. 10
Direct aanvragen Meer informatie